AIKOPAn blogi

Tohtoriksi asti Kainuussa

26.1.2018

Moni ei tule ajatelleeksi, että vaikka Kainuussa ei ole omaa yliopistoa, se ei estä täällä asuvia hankkimasta korkeinta akateemista koulutusta.

tohopi_yliopistopedagogiikka_web.jpg

Kainuussa on tohtoriksi opiskeleville paikkoja Jyväskylän yliopiston liikuntateknologian yksikössä Vuokatissa ja uuteen Kajaaniin sijoittuvaan biotalouden professorin tutkimusryhmään avautuu paikkoja jatko-opiskelijoille. Silti monelta muultakin alalta tehdään Kainuussa jatko-opintoja. Opiskeluoikeus voi olla esimerkiksi Oulun yliopistossa, Itä-Suomen yliopistossa tai Lapin yliopistossa.


Oulun yliopistossa kaikki pakolliset kurssit on jo mahdollista tehdä etänä. Itä-Suomen yliopistossakin lisätään verkko-opintojen määrää. 


AIKOPA:n TOHOPI-hanke tukee kainuulaisia jatko-opiskelijoita. Moni tekee opintoja töiden ohessa ja etäällä tutkimusryhmistä. Hanke tarjoaa kursseja ja vertaistukea eri alojen jatko-opiskelijoille. Kurssit järjestetään iltaisin ja viikonloppuisin Kajaanissa, jotta mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan. Kouluttajat tulevat eri yliopistoista ja opinnot ovat poikkialaisia, joten ne sopivat eri alojen opiskelijoille.


Jatko-opinnot ovat hieno mahdollisuus oman osaamisen syventämiseen ja akateemisten valmiuksien kehittämiseen. Apurahan turvin voi ottaa palkkatyöstä myös taukoa tutkimustyötä varten. Se voi mahdollistaa myös muunlaisen irtautumisen ja paikanvaihdoksen tutkimusvapaan ajaksi. 


Tämän kevään koulutustarjonnassa TOHOPI-hanke tarjoaa kurssit laadullisista tutkimusmenetelmistä, yliopistopedagogiikasta, kongressiesityksen tekemisestä sekä ohjaustaidoista ja johtajuudesta työelämässä.

Lisätietoja TOHOPI-hankkeesta ja sen tarjoamista opinnoista: http://www.aikopa.fi/fi/Hankkeet/Kaynnissa-olevat-hankkeet/TOHOPI

Hankkeen koulutuksista ja tapahtumista tiedotetaan sähköpostilistalle, jonne pääsee ottamalla yhteyttä: kaisa.merilahti(a)aikopa.fi

 

 
Kaisa Merilahti