Pakopelipedagogiikkaa - MOKkeja ja mysteereitä, 5 op

Pakopelien käyttö oppimisen välineenä herättää laajaa kiinnostusta niin opettajien kuin muidenkin pedagogista työtä tekevien ammattilaisten parissa. Erilaiset oppimispelit ja pelilliset menetelmät tarjoavat mielekkään ja aktiivisen tavan oppia. Pedagoginen pakopeli on kokemuksellinen ryhmäpeli, jossa ratkotaan luovaa ongelmanratkaisua vaativia tehtäviä tarinakehyksen sisällä. Se yhdistää ilmiöoppimisen, pelillisyyden ja ryhmätyötaidot tavalla, joka sopii erityisen hyvin monialaisiin oppimiskokonaisuuksiin. Peli tarjoaa konkreettisen tavoitteen, välitöntä palautetta ja oivalluksia, jotka tekevät oppimisesta kiinnostavaa ja hauskaa.

 

Koulutuksen tavoitteena on lisätä opettajien osaamista opetuksen pelillistämisestä ja pakopelien käytöstä oppimisessa. Osallistujat pääsevät tuottamaan konkreettiset pakopelit monialaisiin oppimiskokonaisuuksiin ja pelejä varten kootut pelisetit jäävät koulujen käyttöön uusia kokeiluja ja toteutuksia varten.

 

Kohderyhmä

Perusopetuksen opettajat.

Toivottavasti saat mukaasi omasta työyhteisöstäsi pakopelikaverin, jonka kanssa rakennatte monialaisen oppimiskokonaisuuden pedagogisen sisällön ja pakopelitoteutuksen kouluanne varten. Voit ilmoittautua myös ilmankin, jolloin sinulle etsitään työpari ilmoittautuneiden joukosta.

 

Mukaan mahtuu 16 osallistujaa.

 

Aikataulu

Ilmoittautuminen alkaa ti 11.8.2020

 

Tieto mukaan pääsystä 2.9.2020

Koulutus alkaa vko 44

Opintomatka Ouluun ma-ti 23.-24.11.2020

 

Toteutus ja koulutuspaikka

Hanke toteutetaan etä- ja lähikoulutuksina lukuvuoden 2020-2021 aikana, yhteensä viisi tapaamista. Yksi koulutuspäivä on lauantai. Kokonaisuuteen kuuluu ennakko- ja välitehtäviä sekä ohjausta. Ensimmäinen koulutuspäivä pidetään Kajaanissa. Muiden lähipäivien osalta sovitaan toteutuspaikat yhdessä osallistujien kanssa.

 

Yksi lähikoulutustapaaminen on marraskuussa 2020 tehtävä opintomatka Ouluun, jossa tutustumme Oulun yliopiston tiedepuutarhaan rakennettuun pakopeliin sekä kaupallisiin pakohuoneisiin. Opintomatka toteutetaan ETYKinä (En Tule Yöksi Kotiin).

 

Koulutuksen myötä rakennetaan työpareittain monialaisen oppimiskokonaisuuden osaksi pakopeli, jota testataan osallistujaporukalla sekä omassa työyhteisössä.

 

Kouluttaja

Joona Koiranen, Ääres eduEscape

 

Koulutus on osallistujille maksuton. Hankkeen rahoittaa Opetushallitus.

 

Tarkempia tietoja koulutuksen blogista: https://eduescape.wordpress.com/

 

 

Ilmoittaudu ti 11.8. alkaen täällä: https://webropol.com/s/pakopelipedagogiikka

Ilmoittautumisaika päättyy ma 31.8.2020

 

Lisätiedot:

Teija Mursula, suunnittelija

teija.mursula@oulu.fi

044 5897197